Akzo Nobel

Akzo Nobel

De jury heeft Akzo Nobel in Sassenheim voorgedragen voor de prijs Veiligste Magazijn van 2011.

Akzo Nobel in Sassenheim doet voor de tweede keer mee aan de verkiezing voor het Veiligste Magazijn van Nederland. In 2006 was Akzo er echter nog net niet aan toe om de prijs te winnen, hoewel zij toen ook reeds zeer goed scoorden.

Qua ergonomie heeft Akzo Nobel zijn zaakjes goed op orde. Zo zijn er o.a. in hoogte verstelbare werkplekken. Er wordt heel bewust omgegaan met ergonomische factoren. Mocht er onverhoopt een werknemer met een blessure zijn, dan is er uitstekend beleid om deze werknemers zo goed mogelijk te begeleiden. Verder is er sprake van een goed roulatie- en ouderenbeleid. De oudere werknemers worden in bepaalde werkzaamheden ontzien, zonder een te grote druk op de jongere werknemers te leggen.

Hoewel er geen officieel 5S programma is doorgevoerd, is het logistieke proces opvallend gestructureerd en opvallend schoon. Orde en netheid wordt hoog in het vaandel gedragen. Het overstapelen van pallets gebeurt op een ergonomisch verantwoorde manier, zonder de rug onnodig te belasten. Gewoon door 2 trucks met heffende vorken naast elkaar te plaatsen, en de vorken te laten stijgen c.q. dalen, wordt onnodig buk- en tilwerk voorkomen.

Sowieso zit het beleid en documentatie van Akzo Nobel goed in elkaar. De opleidingsplannen, verkeersplannen, e.d. zien er goed verzorgd uit. De jury was onder de indruk van de documentatiemap die is meegegeven aan de veiligheidsinspecteur, alsmede van de hoge score op het gebied van Veiligheidsleiderschap van het management.

Het veiligheidsgedrag van de medewerkers wordt intern geobserveerd door middel van het BBS-systeem (Behavior-based safety systeem). Hierin zijn 10 observatoren actief, afkomstig uit alle lagen van de werknemers. Elke werknemer wordt bij tourbeurt anoniem geobserveerd door collega’s en op deze manier worden onveilige situaties in kaart gebracht. De geobserveerde blijft anoniem in de rapporten en wordt individueel niet aangesproken op onveilige situaties; dit gebeurt collectief. Het BBS-programma wordt nu al drie jaar naar tevredenheid uitgevoerd.

Er hangt een serene rust in het magazijn. De werkdruk op het personeel lijkt niet erg groot te zijn. De rust die iedereen uitstraalt, doet het vermoeden ontstaan dat er niet veel gebeurt in het magazijn. Het aantal dagelijkse orderregels en verzonden colli bewijst echter het tegendeel. Volgens eigen zeggen komt dit door het herinrichten en optimaliseren van de werkprocessen. De productiviteit heeft hiermee een enorm impuls gekregen, zonder extra stress en werkdruk op de medewerkers te leggen. Deze slag was noodzakelijk om de opslag in eigen beheer te houden.

Al deze zaken leiden tot zeer tevreden werknemers. Dit is dan ook te zien in een zeer hoog medewerkerstevredenheidcijfer, of zoals ze bij Akzo Nobel zelf zeggen: “Zodra men eenmaal bij Akzo Nobel werkt, gaat men nooit meer weg.” Akzo Nobel heeft ten opzichte van andere bedrijven in de sector, het voordeel dat ze redelijk hoog in de salarisschaal zitten. Hiermee kunnen ze wat makkelijker goed opgeleid en Nederlandssprekend personeel aannemen. Met kwalitatief goed personeel alleen redt je het echter niet. Er komt meer bij kijken om op veiligheid goed te scoren. Akzo Nobel heeft zijn zaakjes uitstekend voor elkaar.

Akzo Nobel, de winnaar van de Prijs Veiligste Magazijn 2011, goed om er te werken!

 

Ga terug naar de winnaarsgallerij