ASSISTENTIESYSTEMEN ZORGEN VOOR MEER VEILIGHEID IN JE MAGAZIJN

Nieuws | 29 januari 2020 13:01 | Yvonne Bakergem

Door een groeiende dynamiek en door complexiteit in de logistiek nemen de risico’s in bedrijven toe. Het volstaat niet langer om slechts enkele risicogebieden af te dekken – een totaalconcept voor de veiligheid in de hele interne logistiek is vereist. Oplossingen voor de bescherming van je mensen tegen aanrijdingen met heftrucks en magazijntrucks of andere ongevallen, zijn daarom gewenst. Met behulp van assistentiesystemen van Dag van het Veilige Magazijn-partner Jungheinrich verhoogt u de veiligheid in je magazijn en verloopt de in- en uitslag van goederen een stuk efficiënter.

Zorg voor een veilig magazijn

Assistentiesystemen verlichten de dagelijkse werkzaamheden en verhogen de veiligheid in het magazijn. Met assistentiesystemen zijn mens en machine goed beschermd. Een 360° preventie biedt bescherming voor alle risicogebieden in het magazijn. Assistentiesystemen van Jungheinrich zijn te koppelen aan elk WMS (Warehouse Management Systeem) en geschikt voor iedere branche en ieder magazijn.

Veiligheid in bochten: curveCONTROL

Het nemen van een bocht met hoge snelheid brengt risico’s met zich mee. Zo kan de heftruck eenvoudig omkantelen en schade toebrengen. Met de optie curveCONTROL wordt de snelheid van de heftruck automatisch aangepast aan de last en de stuurhoek. Dit vermindert het risico op kantelen of uitglijden aanzienlijk.

Snellere in- en uitslag: positionCONTROL

Met positionCONTROL is het mogelijk om individuele hefhoogtes in te stellen waardoor het heffen tot de juiste hoogte sneller verloopt. Door het geoptimaliseerd heffen en door tijd- en energiebesparing, stijgt de productiviteit tot 15%.

Voor exacte precisie: warehouseNAVIGATION

Met warehouseNAVIGATION hoeft de chauffeur niet meer na te denken over de juiste diagonale beweging naar de volgende opslaglocatie. Het hulpsysteem stuurt de orderpicktruck naar de juiste opslaglocatie, die deze vervolgens automatisch benadert met een zeer nauwkeurige diagonale beweging. Dit vermindert de belasting voor de chauffeur, die alleen de heffunctie hoeft te bedienen. Hierdoor stijgt de efficiëntie met maximaal 25%.

Naast bovenstaande assistentiesystemen zijn er nog meer assistentiesystemen die de veiligheid in je magazijn kunnen verhogen. Zo wordt de snelheid van de heftruck automatisch bijgesteld op basis van het gewicht van de lading door driveCONTROL. Dit verhoogt de veiligheid bij het rijden met geheven vorken. Met liftCONTROL wordt de neigsnelheid van de hefmast automatisch verlaagd vanaf een bepaalde hefhoogte. En zorgen operationCONTROL en tiltCONTROL voor een snellere in- en uitslag van goederen.

Dankzij jarenlange ervaring in intralogistiek heeft Jungheinrich elk individueel hulpsysteem tot in het kleinste detail geperfectioneerd. Jungheinrich weet welke veiligheidsuitdagingen voorkomen in het magazijn en heeft daar zijn assistentiesystemen op afgestemd. De optionele assistentiesystemen bestaan uit technische oplossingen en waarneembare signalen, waarmee het magazijn nog veiliger wordt voor iedereen.

Veiligheidsmarkt op de Dag van het Veilige Magazijn

De Dag van het Veilige Magazijn op 6 februari 2020 in Zoetermeer heeft het maximaal aantal deelnemers bereikt. Daarom is de reguliere inschrijving van het evenement gesloten. “Het enorme animo voor het evenement is voor ons nog een teken dat veilig en gezond werken bij Nederlandse handels- en productiebedrijven steeds hoger op de agenda komt te staan”, aldus beleidsadviseur Daniëlle Gevers Deynoot van evofenedex. Je kunt je nog wel aanmelden voor de reservelijst. Jungheinrich is sponsor van het evenement en op deze dag aanwezig met een stand op de Veiligheidsmarkt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *