Wat is de dag van het magazijn

Al een aantal jaren vindt in oktober of november de Dag van het veilige Magazijn plaats.  De vraag naar meer praktijkideeën wordt op deze dag ter harte genomen. Dit komt tot uiting in workshops, waarbij veel praktijkvoorbeelden aan bod komen.

Aan het begin van het programma is de schijnwerper gericht op de kandidaten – twee categorieën met bedrijven uit verschillende bedrijfsgroottes. Uit de drie genomineerden per categorie komt een winnaar tevoorschijn, die de prijs “Veiligste Magazijn van Nederland” in ontvangst mag nemen. In 2016 ging het goud naar Janssen Biologics, Abbott Biologicals B.V., DHL Supply Chain en Schneider Electric. Het zilver ging naar Jumbo Supermarkten B.V.. Er werden twee eervolle vermeldingen gegeven. Eén aan Fast & Fluid Management B.V. en één aan Doc Data Fulfilment B.V.

In 2017 werd de prijs “Veiligste Magazijn van Nederland” uitgereikt op de Vakbeurs Logistica. Het goud ging naar Abbott Logistics Breda. Het zilver werd uitgereikt aan Bavaria NV en Herbalife International. Brons werd uitgereikt aan Megagroup Logistics Services BV, Koninklijke Gazelle en Philips Healthtech.

Initiatiefnemers van zowel de Dag van het veilige Magazijn als de prijs Het Veiligste Magazijn zijn:

  • BMWT-Keur
  • evofenedex
  • Tempo Team