Dag van het Veilige Magazijn 2021 wordt een online evenement

Nieuws | 21 januari 2021 09:01 | Yvonne Bakergem

De Dag van het Veilige Magazijn is dit jaar op woensdag 24 maart a.s., samen met de Bewust Veilig Dag 2021. Vanwege de geldende coronamaatregelen zal het evenement over gezond en veilig werken in zijn geheel interactief en online zijn. Het thema dit jaar is ‘Aan de slag met de Code Gezond en Veilig Magazijn’.

Hoewel al veel ten goede veranderd is, vindt er nog steeds om de werkdag een ernstig ongeval plaats in de Nederlandse magazijnen. De meest voorkomende oorzaak daarbij is menselijk handelen. Denk aan aanrijdingen tussen voetganger en heftruck, ongevallen met andere rijdende voertuigen of vallende ladingen. Veel bedrijven hebben de risico’s op de werkvloer nog onvoldoende in kaart gebracht. Dit leidt tot onveilige situaties en ongevallen.

Sander Nieuwenhuizen, senior manager bij evofenedex: “Om dit te verbeteren is er meer nodig dan het aanpassen van bijvoorbeeld de verkeersregels of middelen voor intern transport. Veiligheid moet onderdeel worden van de dagelijkse bedrijfscultuur. Daarbij is het gedrag van mensen van essentieel belang. We organiseren dit evenement om onze leden en alle bedrijven met een magazijn in Nederland te helpen ook echt aan de slag te gaan met het gedachtegoed van de Code.”

Tips en handvatten

Daarom staat de inhoud van de Code Gezond en Veilig Magazijn – een initiatief van evofenedex en BMWT – centraal tijdens de komende editie van de Dag van het Veilige Magazijn. Jan Hommes, directeur van BMWT: “De Code Gezond en Veilig Magazijn biedt praktische tips en handvatten voor zowel grote als kleinere bedrijven die stappen willen maken met gezond en veilig werken. Daarbij gaan we vooral uit van de beste balans tussen mens, proces, techniek en omgeving. Maar de Code Gezond en Veilig Magazijn is waardevol voor elk bedrijf. Belangrijk is dat bedrijven beginnen met het maken van een plan van aanpak en dat ze veiligheid op de agenda zetten. Eerdere winnaars van de Prijs Veiligste Magazijn laten zien dat een investering in veiligheid zich ook terugverdiend.”

Programma

Het online evenement biedt een inspirerend en praktisch programma voor iedereen die verantwoordelijk is voor de veiligheid binnen de opslag van goederen of werkt in magazijnen en distributiecentra. Er zijn bijdragen van experts op het gebied van gezond en veilig werken, afgewisseld door workshops met tips en handvatten rechtstreeks uit de praktijk.

Meer informatie

Wil jij ook aan de slag met veiligheid en gezondheid op de werkvloer? Meld je dan aan voor de online Dag van het Veilige Magazijn op 24 maart 2021. Je bent in één ochtend volledig op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van magazijnveiligheid en krijgt praktische tips en handvatten. Deze kun je direct toepassen in je eigen werkomgeving. En het online evenement is nog gratis ook.

Meer weten of aanmelden? Kijk verder op deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *