KRUISENDE HEFTRUCKS EN VOETGANGERS: ZO LOS JE DIT OP

Nieuws | 29 januari 2020 13:01 | Yvonne Bakergem

Iedereen die in een werkomgeving werkt waar gemotoriseerd verkeer en voetgangers elkaars pad kruisen, begrijpt dat het waarborgen van de veiligheid essentieel is. Dag van het Veilige Magazijn-partner Warehouse Safety Pro biedt oplossingen voor een veilige werkomgeving voor mensen, goederen, voertuigen, inrichtingen en gebouwen, zoals magazijnen, distributiecentra, producties, parkeergarages en andere industriële omgevingen.

Er zijn vele producten en veiligheidsoplossingen voor industriële omgevingen. We lichten er twee producten uit.

Collision Sentry® Corner Pro

De nieuwe Collision Sentry® Corner Pro; indrukwekkende prestaties in een compact product. Deze versie is een evolutie van de eerdere versies van de Collision Sentry®. De Corner Pro tilt systemen voor het voorkomen van aanrijdingen naar een hoger niveau.

Net als bij de eerdere versies van de Collision Sentry®, is de Corner Pro ontworpen om een veiligere werkomgeving te realiseren in industriële werksituaties door ervoor te zorgen dat blinde hoeken gereduceerd of uitgesloten worden. Deze situaties doen zich overal voor daar waar heftrucks en voetgangers elkaars wegen kruisen.

Wat als eerste opvalt, zijn de maat en de vorm van de Collision Sentry® Corner Pro. Het kleinere formaat en het compacter ontwerp maken dat de Collision Sentry® Corner Pro nog eenvoudiger geïnstalleerd kan worden. Het lagere gewicht draagt bij aan lagere verzendkosten. Dit alles zonder compromis ten aanzien van de prestaties. De nieuwe vormgeving optimaliseert de hoek van de sensoren en de waarschuwingslichten. De vorm van de Collision Sentry® Corner Pro is ontworpen om beter bestand te zijn tegen omgevingsvuil. De nieuw ontworpen infrarood detectoren verbeteren de sensitiviteit, waardoor een consistentere detectie plaatsvindt en de detectiezone vergroot wordt. De robuustere bouwwijze zorgt ervoor dat de infrarood detectielenzen minder beschadigingsgevoelig zijn.

GenieGrips ‘Loading Mirrors’

GenieGrips, producent van duurzame, rubberproducten voor heftruckvorken, introduceerde in 2019 op de LogiMAT haar wereldprimeur van de ‘Loading Mirrors’, een simpele en efficiënte oplossing om de heftruckchauffeur vóór de lading te laten kijken.

De GenieGrips ‘Loading Mirrors’ worden door middel van magneten of een plakstrip op de mast van de heftruck geplaatst. Na goed te zijn ingesteld, ziet de chauffeur de punt van de vork in de spiegels en kan hij voor de lading kijken die hij vervoert zonder dat er een dode hoek ontstaat. De GenieGrips ‘Loading Mirrors’ maken het mogelijk voorwaarts te rijden met lading en deze lading veilig in een truck of stelling te plaatsen. Verder hebben GenieGrips ‘Loading Mirrors’ als voordeel dat de chauffeur zich niet in allerlei onnatuurlijke bochten hoeft te wringen om zijn omgeving goed in de gaten te houden. De GenieGrip ‘Loading Mirrors’ dragen bij aan de veiligheid op de werkvloer en aan het welzijn van de heftruckchauffeurs en andere mensen in het magazijn.

De ‘Loading Mirrors’ zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: ‘Slimview’ en ‘Wideview’ waardoor ze op bijna iedere heftruck toe te passen zijn.

Veiligheidsmarkt op de Dag van het Veilige Magazijn

De Dag van het Veilige Magazijn op 6 februari 2020 in Zoetermeer heeft het maximaal aantal deelnemers bereikt. Daarom is de reguliere inschrijving voor het evenement gesloten. “Het enorme animo voor het evenement is voor ons nóg een teken dat veilig en gezond werken bij Nederlandse handels- en productiebedrijven steeds hoger op de agenda komt te staan”, aldus beleidsadviseur Daniëlle Gevers-Deynoot van evofenedex. Je kunt je nog wel aanmelden voor de reservelijst. Warehouse Safety Pro is sponsor van het evenement en is op deze dag aanwezig met een stand op de veiligheidsmarkt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *