Maximum aantal bezoekers Dag van het Veilige Magazijn bereikt

Nieuws | 23 januari 2020 13:01 | Yvonne Bakergem

De Dag van het Veilige Magazijn op 6 februari 2020 in Zoetermeer heeft het maximaal aantal deelnemers bereikt. Daarom is de reguliere inschrijving van het evenement gesloten. “Het enorme animo voor het evenement is voor ons nog een teken dat veilig en gezond werken bij Nederlandse handels- en productiebedrijven steeds hoger op de agenda komt te staan”, aldus beleidsadviseur Daniëlle Gevers Deynoot van evofenedex.

Belangrijke stap

Ondanks diverse initiatieven vindt er om de werkdag een ernstig ongeval plaats in de Nederlandse magazijnen. De meest voorkomende ongevallen worden vaak veroorzaakt door menselijk handelen. Denk hierbij aan een aanrijdingen tussen voetganger en heftruck, vallende ladingen of ongevallen met rijdende voertuigen. Daniëlle: “Met de enorme belangstelling voor het evenement zetten we weer een belangrijke stap in het verhogen van de veiligheid en gezondheid in Nederlandse magazijnen.”

Mensenwerk

Daniëlle weet ook waar de achilleshiel zit bij aanpakken van deze risico’s. “Bij hun veiligheidsaanpak focussen bedrijven zich vaak teveel op magazijninrichting en innovatieve technieken, en niet op het gedrag van de mensen op de werkvloer. Terwijl een veilig en gezond magazijn grotendeels mensenwerk is”. Tijdens het evenement leggen we daarom de focus op de ‘held van de werkvloer’. Wat maakt iemand bijvoorbeeld een magazijnheld? Hierbij is er zowel aandacht voor veilig werken, als het werken met vormen van automatisering en gevaarlijke stoffen.

Reservelijst en eventmagazine

Wie zich toch nog wil aanmelden, komt op de reservelijst en worden benaderd indien er een plaats vrijkomt. Komen er geen plaatsen meer vrij, dan ontvangen ook de inschrijvers op de reservelijst een samenvatting van het evenement in de vorm van een eventmagazine per e-mail.


Over de Dag van het Veilige Magazijn

De Dag van het Veilige Magazijn is hét logistieke evenement als het gaat om veilig en gezond werken in het magazijn. Talloze logistiek managers, warehouse managers, supervisors, teamleiders en veiligheidscoördinatoren uit heel Nederland komen naar het evenement voor kennis, interactie en inspiratie op het gebied van mens en magazijnveiligheid. Het evenement wordt georganiseerd door evofenedex, BMWT en Tempo Team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *