Verkiezing Veiligste Magazijn van start

Nieuws | 12 augustus 2019 15:08 | typify

Verkiezing Veiligste Magazijn van start

De verkiezing van het Veiligste Magazijn van Nederland gaat vandaag van start. De verkiezing wordt voor het veertiende jaar georganiseerd. Alle bedrijven die streven naar een goede én veilige werkplek in het magazijn, kunnen zich vanaf vandaag weer aanmelden. 

De bedrijven die de eerste selectie overleven, krijgen bezoek van een inspecteur die het magazijn kritisch beoordeelt. Bedrijven die worden genomineerd voor de prijs, ontvangen na bezoek van de jury een uitgebreid rapport. Dat levert waardevolle feedback op, waarmee genomineerden het magazijn nog veiliger kunnen maken. Bijkomend voordeel: ze zetten hun bedrijf positief in de schijnwerpers als een werkgever die aandacht heeft voor het welzijn van zijn magazijnmedewerkers. 

In 2018 ging het goud in de categorie grote magazijnen naar Bausch Health en het zilver ging naar Jumbo Supermarkten en Vistaprint. Brons werd gegeven aan Pon Logistics. Zie https://bit.ly/2TIzEU1

Een ‘must’ op de krappe arbeidsmarkt

Nu steeds meer magazijnen kampen met een tekort aan goede, geschoolde en gemotiveerde medewerkers, is een veilige, gezonde en prettige werkomgeving een ‘must’ om medewerkers te binden en te behouden. Veiligheid is een belangrijke arbeidsvoorwaarde geworden.

Prijswinnaars laten ieder jaar zien dat veilig en gezond werken meer efficiency en productiviteit oplevert. Investeringen in veiligheid kosten geen geld, maar leveren juist geld op. Steeds meer werkgevers zijn zich bewust van deze voordelen.

Veilig én efficiënt werken

Nederland telt ruim 100.000 bedrijven met een magazijn. Dit varieert van de groothandel om de hoek tot een groot Europees distributiecentrum van een internationale A-merkfabrikant. Een veilige en efficiënte logistiek begint en eindigt daar. Daarom hebben BMWT, evofenedex, Logistiek.nl en Tempo-Team het initiatief genomen tot de Prijs voor het Veiligste Magazijn. 

Door hun vaardigheden continu op peil te houden, de werkprocessen te bewaken, de juiste voorzieningen te treffen en de arbeidsmiddelen periodiek te laten onderhouden en keuren, werken heftruckchauffeurs, orderpickers en logistiek managers zowel veilig als efficiënt in het magazijn. 

De prijs wordt toegekend aan bedrijven die serieus werk maken van veiligheid in het magazijn. De jury ziet erop toe dat bij de realisatie van een veilige werkomgeving de drie pijlers mens, proces en techniek met elkaar in evenwicht zijn. De prijs is de bevestiging dat mensen met vertrouwen aan het werk kunnen in het magazijn.

Beoordeling

Bedrijven kunnen een bronzen, zilveren, of gouden waardering krijgen. De jury bepaalt deze waardering op basis van de score op negen criteria waaronder wettelijke verplichtingen, monitoring, veiligheid op de werkvloer, veiligheidseisen van het management en het werkklimaat. Ieder jaar zijn er twee categorieën: grote magazijnen met meer dan 25 magazijnmedewerkers en kleine magazijnen met 25 of minder magazijnmedewerkers. Juryvoorzitter is professor René de Koster van de Erasmus Universiteit.

De Prijs Veiligste Magazijn is een initiatief van: BMWT, evofenedex, Logistiek.nl en Tempo-Team. De inschrijving loopt tot en met 1 juni 2019. Om in te schrijven en voor meer informatie, gaat u naar www.hetveiligstemagazijn.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *